?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Föld...! [Aegina]

KM néni agya lyukas. Elnézést. Így mielőtt mindenki megőszülne, kiköttök!
~~

Bár eredetileg a kalóz/rabszolgahajó Aska szigetére tartott, Tiverios inkább a legközelebbi kikötő felé kormányozta a hajót. A szél folyamatosan fújta a vitorlákat és a néhány óra alatt mind a foglyul ejtett kalózok, mind a kiszabadult rakomány lenyugodott, kicsit megpihent, hogy újult erővel tudja mindenki folytatni az útját.

Városnak hazudott halászfalu volt Aegina. A vízbe nyúló stégek között olyan 30-40 apróbb-nagyobb csónak volt, bennük hálók és hasonlók, illetve volt egy stég, amely hosszasan kinyúlt a tengerbe - alighanem itt kötöttek ki a nagyobb hajók, amilyennel ti is utaztok éppen.

Ahogyan Tiverios kisebb-nagyobb nehézséggel irányította a hajót, a matróznak kinevezett férfiak vitorlát kurtítottak, míg a nők igyekeztek nem láb alatt lenni. Egy apróbb döccenéssel dokkolt a hajó végül, a falusi bámészkodók legnagyobb örömére.

A színes khitonokba öltözött férfiak és nők, ahogyan meglátták a hajót, szinte hihetetlen gyorsasággal állítottak fel standokat, sátrakat, hozták ki a halat és kagylót, rákot - a piac a hajótok tiszteletére megnyílt.

Útitársaitok közül az a pár, akinek a gyomra alig-alig bírta a hajózást szinte rohant a pallón le, hogy megcsókolja az anyaföldet; közben a nők csivitelő csoportja ruhát-hajat igazított, ahogyan az mindig is a nők szokása volt.

Dereusz nekitámaszkodott a korlátnak elgondolkodó fejet vágva, mint aki nem biztos abban, hogy itt akar kiszállni.

Tags:

Comments

tiriasz
Feb. 4th, 2009 04:44 pm (UTC)
(mivel sebesült harcosunk elfoglalt volt, a papnőnk meg már talált gyogyit, felhagyok a kenőcsadogatással XD)

Tiriász ugyan jobban örült volna egy nagyobb szárazföldnek, de a lába nagyon vágyott már szilárd talapzat után, úgyhogy hátárakapta a zsákját és lebattyogott hajóról.

Amint leért a rámpáról és meglátta a standokat, rájött, hogy ő bizony nagyon is éhes, ezért a legközelebbi olyan árushoz ment, ami nem halat árult. Hősünk valami húsra és kenyérfélére vágyott, amit hamarosan meg is lelt egy közeli asztalon. Tiriász ugyan nem sok pénzzel rendelkezett, de azt tudta, hogy a táskájában lapuló türoszi bikaszarvörlemény a korosodó férfiak legjobb barátja, így gyorsan megegyeztek az árussal.

Az ifjú vadász, miután sikeresen feltöltötte készleteit, letelepedett egy sziklára enni és közben végiggondolta mi van még nála, amit majd pénzé tehetne. Bár ahogy elnézte a helyi lakosságot, lehet, hogy ezzel még várnia kell, míg továbbhajóznak.

Profile

virag
xenacles_rpg
Magyar RPG a Xéna/Hercules világában
Xénaklész RPG

Latest Month

July 2009
S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by Golly Kim