?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Föld...! [Aegina]

KM néni agya lyukas. Elnézést. Így mielőtt mindenki megőszülne, kiköttök!
~~

Bár eredetileg a kalóz/rabszolgahajó Aska szigetére tartott, Tiverios inkább a legközelebbi kikötő felé kormányozta a hajót. A szél folyamatosan fújta a vitorlákat és a néhány óra alatt mind a foglyul ejtett kalózok, mind a kiszabadult rakomány lenyugodott, kicsit megpihent, hogy újult erővel tudja mindenki folytatni az útját.

Városnak hazudott halászfalu volt Aegina. A vízbe nyúló stégek között olyan 30-40 apróbb-nagyobb csónak volt, bennük hálók és hasonlók, illetve volt egy stég, amely hosszasan kinyúlt a tengerbe - alighanem itt kötöttek ki a nagyobb hajók, amilyennel ti is utaztok éppen.

Ahogyan Tiverios kisebb-nagyobb nehézséggel irányította a hajót, a matróznak kinevezett férfiak vitorlát kurtítottak, míg a nők igyekeztek nem láb alatt lenni. Egy apróbb döccenéssel dokkolt a hajó végül, a falusi bámészkodók legnagyobb örömére.

A színes khitonokba öltözött férfiak és nők, ahogyan meglátták a hajót, szinte hihetetlen gyorsasággal állítottak fel standokat, sátrakat, hozták ki a halat és kagylót, rákot - a piac a hajótok tiszteletére megnyílt.

Útitársaitok közül az a pár, akinek a gyomra alig-alig bírta a hajózást szinte rohant a pallón le, hogy megcsókolja az anyaföldet; közben a nők csivitelő csoportja ruhát-hajat igazított, ahogyan az mindig is a nők szokása volt.

Dereusz nekitámaszkodott a korlátnak elgondolkodó fejet vágva, mint aki nem biztos abban, hogy itt akar kiszállni.

Tags:

Comments

ezio_xenacles
Feb. 2nd, 2009 09:26 pm (UTC)
Ezio elcsomagolta a hangszerét és felsietett a felszínre amikor az örömujjongást meghallotta. Mikor felért már a hajó már dokkolt.
Furcsálta az idő múlását, de úgy érezte biztosan ő volt az, aki túl sokáig hangolta bájos hangszerét.

Ezio messzire tekintett de a házaktól nem tudta megállapítani hogy a hely egy sziget volt, vagy sem. Saját bevallása szerint jobban örült volna a valódi szárazföldnek, hegyekkel völgyekkel, hiszen egy szigetről megintcsak egy újabb hajóval juthat tovább.
ezio_xenacles
Feb. 19th, 2009 10:22 pm (UTC)
Ezio elnézte a korlátnak támaszkodó Dereuszt és eszébe jutott a harminc dínár ami a kalózkapitánytól eltulajdonított szütyőben pihent. Nem érezte magáénak a pénzt. Gondolta Dereusz biztosan éhes, mint a többiek akik úgy támadták meg a piacot mint a sáskák.
Keze ügyébe került azonban az apró üvegcse, ami szintén a szütyőben pihent. Az áttetsző folyadékot a fény felé tartotta, de nem látszott különösnek.

Talán gyógyszer? - Gondolta Ezio, de aztán jobban belegondolt. Egy fontos gyógyszer nem lenne egy lelakatolt ládában egy titkos rekesz mélyén. Mire előveszik talán már késő annak akinek szüksége lenne rá.
Esetleg méreg... a leglogikusabb mégis az volt, hogy ez is csak egy áru, amit a kapitány szállított. Talán maga a kalóz se tudta.

Ezio úgy döntött visszamegy a kalózkapitány szobájába és egy kicsit jobban körülnéz.

Profile

virag
xenacles_rpg
Magyar RPG a Xéna/Hercules világában
Xénaklész RPG

Latest Month

July 2009
S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Powered by LiveJournal.com
Designed by Golly Kim