?

Log in

Magyar szerepjáték

a Xena/Hercules világában

Name:
Magyar RPG a Xéna/Hercules világában
Location:
Website:
Membership:
Moderated
Posting Access:
All Members
Description:
Magyar RPG a Xéna/Hercules világában

Szerepjáték "[...] egy elbaszott, amerikanizált, tömegtermékké alázott mitológiában [...]"azaz

Magyar szerepjáték a Xéna/Hercules világábanFontos linkek
 • Szabályok

 • Jelentkezés

 • Politika, gazdaság, társadalom

 • A világról

 • Az istenekről


 • Miről van szó?

  Ősi Göröghonban játszódnánk, de amolyan Xéna/Hercules-féle settingben. Azaz van bugyi, van pizza, vannak női harcosok és női egyenjogúság, vannak szörnyek, vannak istenek, van minden, mi szemszájnak ingere. Még esetleg mágia is. :)

  Alapvetően ez egy szórakoztató játék lenne, de a világnak vannak belső szabályai, amiket be kell tartani. (Azaz ha fejbebasznak egy baltával, akkor belehalsz. Ha felégeted Aphrodité templomát, Aphrodité mindent megtesz, hogy te is lángra kapjál. Ha flörtölsz a falu bikájával, majd orrba gyűröd, akkor este számíthatsz egy kis lincshangulatra. Ha notóriusan nem fizetsz a fogyasztásért, előbb-utóbb hírhedt leszel és nem szolgálnak ki. Ha megölöd a városi őrséget A városban, X km-eres körzetben vadászni fog rád minden törvényőr. ) Szóval, amit mondani akarok, és mind tudtok, hogy minden cselekedet következményeket von maga után; negatív és pozitív egyaránt. Akció-reakció.

  A karakterek/játékosok isteni leszármazottak lennének, de csak közvetve. Így a tied lehet a kétes dicsőség, hogy Zeusz a nagyapád. A szülők félistenek és egyszerű halandók; és nem egyszer az isteni fél lelépett, hogy további három tucat féltestvéredet nemze/szülje meg, mert a félistenek már csak ilyenek. A halandó szülőd viszont legyen életben, és igérem úgy is marad. ^__^

  Ennek következtében mindenkinek lehetne egy vagy két különleges képessége (pl. erő, vagy flexibilitás, vagy egy mosollyal elcsábít mindenkit, vagy a kentaurok nem lőnek le, vagy nem hat rád a méreg, vagy Árész kiskedvence vagy, vagy akármi. XD).

  Oda kell figyelni arra is, hogy ez az adottság/különleges képesség nem ki- és bekapcsolható (főleg, ha fizikai), és ennek megfelelően, ha szupererős vagy, akkor az egyszerű asztalracsapástól is széttörik az asztal.

  Az isteneket alapvetően nem érdekli a léted, még a nagyszüleidet sem, kivétel, ha a papja vagy, vagy valami miatt különleges aranybogár vagy, esetleg sorsfordító eseményeket fogsz elindítani. Amennyiben sikerült kivívni valamelyik isten szeretetét, úgy ugyanazzal a mozdulattal megszerezted 3 másik gyűlöletét is.

  Aztán. A karakterekről még egy kicsit. Klasszikus szerepjátékos kasztokra gondoltam, de a kasztrendszer kemény átjárhatatlansága nélkül. Azaz lehetsz harcos, tolvaj, pap, énekmondó/bárd, esetleg varázsló, még esetlegesebben kósza/vándor és persze ezek alfajai, variációi, satöbbi. Amíg meg tudod logikusan magyarázni, addig minden lehet. :)

  A világ, mint már említettem olyan xénás-herkuleses lenne, tele mindenféle szörnnyel, rablóbandával, türanuszokkal, istenekkel és azok papjaival, viharokkal és mágikus tárgyakkal. A "kalandok" efféle dolgok kiírtására, megjavítására, megkeresésére, elfoglalására fókuszálna, de a karakterek saját útjukat is járhatják természetesen. (Ha meg akarod találni az egyetlen japán szenszeit, aki kiokít a japán stílusra, akkor ahhoz is hosszú, kemény út visz. De szórakosztató nekünk. :) )

  Ha a játékban felpofozzák a karakteredet, nem adhatod vissza a való életben. Ha a való életben pofoznak fel, nem adhatod vissza a játékban.
  ancient greece, greek, görög, görögország, görögök, hercules, hermes, hermész, magyar, odysseus, odüsszeusz, rpg, szerepjáték, xena, zeus, zeusz

  Statistics