?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Föld...! [Aegina]

KM néni agya lyukas. Elnézést. Így mielőtt mindenki megőszülne, kiköttök!
~~

Bár eredetileg a kalóz/rabszolgahajó Aska szigetére tartott, Tiverios inkább a legközelebbi kikötő felé kormányozta a hajót. A szél folyamatosan fújta a vitorlákat és a néhány óra alatt mind a foglyul ejtett kalózok, mind a kiszabadult rakomány lenyugodott, kicsit megpihent, hogy újult erővel tudja mindenki folytatni az útját.

Városnak hazudott halászfalu volt Aegina. A vízbe nyúló stégek között olyan 30-40 apróbb-nagyobb csónak volt, bennük hálók és hasonlók, illetve volt egy stég, amely hosszasan kinyúlt a tengerbe - alighanem itt kötöttek ki a nagyobb hajók, amilyennel ti is utaztok éppen.

Ahogyan Tiverios kisebb-nagyobb nehézséggel irányította a hajót, a matróznak kinevezett férfiak vitorlát kurtítottak, míg a nők igyekeztek nem láb alatt lenni. Egy apróbb döccenéssel dokkolt a hajó végül, a falusi bámészkodók legnagyobb örömére.

A színes khitonokba öltözött férfiak és nők, ahogyan meglátták a hajót, szinte hihetetlen gyorsasággal állítottak fel standokat, sátrakat, hozták ki a halat és kagylót, rákot - a piac a hajótok tiszteletére megnyílt.

Útitársaitok közül az a pár, akinek a gyomra alig-alig bírta a hajózást szinte rohant a pallón le, hogy megcsókolja az anyaföldet; közben a nők csivitelő csoportja ruhát-hajat igazított, ahogyan az mindig is a nők szokása volt.

Dereusz nekitámaszkodott a korlátnak elgondolkodó fejet vágva, mint aki nem biztos abban, hogy itt akar kiszállni.

Tags:

Comments

kalibur
Feb. 13th, 2009 08:53 pm (UTC)
Iokaste
Amint a tengeribeteg "rakomány" kiözönlött a partra, a többiek pedig elkezdték összeszedni motyójukat, Iokaste néhány könnyed lépéssel szintén maga mögött hagyta a rámpát, hajót és egyáltalában ezt a váratlan utazást. Ismét szárazföldön volt. Ez volt az ő eleme, nem a koszos, nedves, halszagú ladikok imbolygó fedélzete, fedélköze vagy egyáltalában ezen vizi alkalmatosságok bármilyen darabja.
Hatalmasat sóhajtott majd kellemes mosoly mögé rejtve enyhe csalódottságát a nyilvánvalóan nem nagyvárosi környezet maitt elindult a nagyobb embersűrűség felé. Majd akad valaki aki meghívja egy tál ételre, némi borra... esetleg egy kis édesség sem jönne rosszul annyi sós étel után.

Profile

virag
xenacles_rpg
Magyar RPG a Xéna/Hercules világában
Xénaklész RPG

Latest Month

July 2009
S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Page Summary

Powered by LiveJournal.com
Designed by Golly Kim