?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Föld...! [Aegina]

KM néni agya lyukas. Elnézést. Így mielőtt mindenki megőszülne, kiköttök!
~~

Bár eredetileg a kalóz/rabszolgahajó Aska szigetére tartott, Tiverios inkább a legközelebbi kikötő felé kormányozta a hajót. A szél folyamatosan fújta a vitorlákat és a néhány óra alatt mind a foglyul ejtett kalózok, mind a kiszabadult rakomány lenyugodott, kicsit megpihent, hogy újult erővel tudja mindenki folytatni az útját.

Városnak hazudott halászfalu volt Aegina. A vízbe nyúló stégek között olyan 30-40 apróbb-nagyobb csónak volt, bennük hálók és hasonlók, illetve volt egy stég, amely hosszasan kinyúlt a tengerbe - alighanem itt kötöttek ki a nagyobb hajók, amilyennel ti is utaztok éppen.

Ahogyan Tiverios kisebb-nagyobb nehézséggel irányította a hajót, a matróznak kinevezett férfiak vitorlát kurtítottak, míg a nők igyekeztek nem láb alatt lenni. Egy apróbb döccenéssel dokkolt a hajó végül, a falusi bámészkodók legnagyobb örömére.

A színes khitonokba öltözött férfiak és nők, ahogyan meglátták a hajót, szinte hihetetlen gyorsasággal állítottak fel standokat, sátrakat, hozták ki a halat és kagylót, rákot - a piac a hajótok tiszteletére megnyílt.

Útitársaitok közül az a pár, akinek a gyomra alig-alig bírta a hajózást szinte rohant a pallón le, hogy megcsókolja az anyaföldet; közben a nők csivitelő csoportja ruhát-hajat igazított, ahogyan az mindig is a nők szokása volt.

Dereusz nekitámaszkodott a korlátnak elgondolkodó fejet vágva, mint aki nem biztos abban, hogy itt akar kiszállni.

Tags:

Comments

( 5 comments — Leave a comment )
ezio_xenacles
Feb. 2nd, 2009 09:26 pm (UTC)
Ezio elcsomagolta a hangszerét és felsietett a felszínre amikor az örömujjongást meghallotta. Mikor felért már a hajó már dokkolt.
Furcsálta az idő múlását, de úgy érezte biztosan ő volt az, aki túl sokáig hangolta bájos hangszerét.

Ezio messzire tekintett de a házaktól nem tudta megállapítani hogy a hely egy sziget volt, vagy sem. Saját bevallása szerint jobban örült volna a valódi szárazföldnek, hegyekkel völgyekkel, hiszen egy szigetről megintcsak egy újabb hajóval juthat tovább.
ezio_xenacles
Feb. 19th, 2009 10:22 pm (UTC)
Ezio elnézte a korlátnak támaszkodó Dereuszt és eszébe jutott a harminc dínár ami a kalózkapitánytól eltulajdonított szütyőben pihent. Nem érezte magáénak a pénzt. Gondolta Dereusz biztosan éhes, mint a többiek akik úgy támadták meg a piacot mint a sáskák.
Keze ügyébe került azonban az apró üvegcse, ami szintén a szütyőben pihent. Az áttetsző folyadékot a fény felé tartotta, de nem látszott különösnek.

Talán gyógyszer? - Gondolta Ezio, de aztán jobban belegondolt. Egy fontos gyógyszer nem lenne egy lelakatolt ládában egy titkos rekesz mélyén. Mire előveszik talán már késő annak akinek szüksége lenne rá.
Esetleg méreg... a leglogikusabb mégis az volt, hogy ez is csak egy áru, amit a kapitány szállított. Talán maga a kalóz se tudta.

Ezio úgy döntött visszamegy a kalózkapitány szobájába és egy kicsit jobban körülnéz.
tiriasz
Feb. 4th, 2009 04:44 pm (UTC)
(mivel sebesült harcosunk elfoglalt volt, a papnőnk meg már talált gyogyit, felhagyok a kenőcsadogatással XD)

Tiriász ugyan jobban örült volna egy nagyobb szárazföldnek, de a lába nagyon vágyott már szilárd talapzat után, úgyhogy hátárakapta a zsákját és lebattyogott hajóról.

Amint leért a rámpáról és meglátta a standokat, rájött, hogy ő bizony nagyon is éhes, ezért a legközelebbi olyan árushoz ment, ami nem halat árult. Hősünk valami húsra és kenyérfélére vágyott, amit hamarosan meg is lelt egy közeli asztalon. Tiriász ugyan nem sok pénzzel rendelkezett, de azt tudta, hogy a táskájában lapuló türoszi bikaszarvörlemény a korosodó férfiak legjobb barátja, így gyorsan megegyeztek az árussal.

Az ifjú vadász, miután sikeresen feltöltötte készleteit, letelepedett egy sziklára enni és közben végiggondolta mi van még nála, amit majd pénzé tehetne. Bár ahogy elnézte a helyi lakosságot, lehet, hogy ezzel még várnia kell, míg továbbhajóznak.
kalibur
Feb. 13th, 2009 08:53 pm (UTC)
Iokaste
Amint a tengeribeteg "rakomány" kiözönlött a partra, a többiek pedig elkezdték összeszedni motyójukat, Iokaste néhány könnyed lépéssel szintén maga mögött hagyta a rámpát, hajót és egyáltalában ezt a váratlan utazást. Ismét szárazföldön volt. Ez volt az ő eleme, nem a koszos, nedves, halszagú ladikok imbolygó fedélzete, fedélköze vagy egyáltalában ezen vizi alkalmatosságok bármilyen darabja.
Hatalmasat sóhajtott majd kellemes mosoly mögé rejtve enyhe csalódottságát a nyilvánvalóan nem nagyvárosi környezet maitt elindult a nagyobb embersűrűség felé. Majd akad valaki aki meghívja egy tál ételre, némi borra... esetleg egy kis édesség sem jönne rosszul annyi sós étel után.
zoe_xenacles
Feb. 16th, 2009 10:58 am (UTC)
Zoé sem volt maradéktalanul elégedett a helyzettel, mikor miután ellátta a kalózok sérüléseit visszasétállt a fedélzetre és meglátta, hogy hajójuk egy aprócska szigeten kötött ki. De mivel ő is éhes volt, akár csak a többi rakományból lett utas, ő is lesétállt a partra.

A pénz miatt különösebben nem aggódott, zsákja tele volt különböző amulettekkel és gyógyító főzetekkel-füvekkel, a faluban pedig láthatóan nem volt templom, ahol ezeket a helyiek beszerezhették volna. Nemsokára el is költötte ebédjét egy nagy barackfa árnyékában, és miután végzett, felnyúlt az ágak közé, hogy szedjen magának némi desszertet.
( 5 comments — Leave a comment )

Profile

virag
xenacles_rpg
Magyar RPG a Xéna/Hercules világában
Xénaklész RPG

Latest Month

July 2009
S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Powered by LiveJournal.com
Designed by Golly Kim