?

Log in

Previous Entry | Next Entry

Hajófenék

Minden történet elkezdődik valahol. Ez a történet egy bortól és kecskétől bűzös hajó fenekén kezdődik, lánccsörgéssel és emberi nyögésekkel, a fejfájás és a hullámok okozta ringás miatt egyaránt...

A deszkák rései között beszűrődik némi fény, és ki-ki magához tér. A tegnap esti ital fejfájásként köszön vissza, ami meglepő; úgy emlékeztek, hogy nem ittatok annyit Pheisze fogadójában, hogy a padlóra ájuljatok. Mégis megtörtént, és most, szűk két tucat másik emberrel - nők és férfiak vegyesen - itt találjátok magatokat egy koszos és büdös raktérben. A nők csuklóján kötél, a férfiakén lánc van, amiből nehézkes kiszabadulni. Nem láttok őröket, és a ruhátokon kívül más nincs nálatok.

Néhányan elkezdenek szipogni és rabszolgaságról, illetve az élet igazságtalanságáról motyognak; néhányan megpróbálják eltépni a láncot (és nem sikerül nekik.) Az alapzaj, ahogy egyre többen térnek magukhoz, nő, de még nincs pánik hangulat.


Az egyszerűség kedvéért az egész csapat itt van, Iokaste is. Mit csináltok? Kérdés/körbenézés/rákérdezés akármire?

Comments

( 84 comments — Leave a comment )
atromitos
Oct. 24th, 2008 12:08 am (UTC)
A nagydarab, jóképű harcos a sarokban is éppen most tért magához, és meglepően nyugodtan vette tudomásul a sorsát. Nyilván Árész keze volt a dologban... Vagy nem, kit érdekelt. Istenek, szeszélyes népség.

A pánik amúgy sem segített. Ide most nyugalom kellett és egy jó terv. Atronak nem állt szándékában rabszolgaként végezni, és ha rajta múlott, nem jutnak erre a sorsra a többiek sem.

Szemügyre vette a csuklójára csatolt bilincset. Fémből volt, ez igaz... De ha az ereje nem is lenne elég az eltépéséhez, talán ki tudná húzni a fából, ahova rögzítve van. És ha az se megy, még mindig meg lehet próbálni addig tekerni a láncot, míg a szemek el nem pattannak.

Az ifjú harcos nem is vesztegette tovább az időt.
kira_k
Oct. 24th, 2008 08:12 pm (UTC)
A láncszemek egymásnak feszültek, majd lassan elkezdtek meghajolni, ahogyan Atromitos megfeszítette az izmait. A kovács, aki készítette aligha adózott megfelelő tisztelettel és áldozattal Héphaisztoszhoz, mivel munkája nem tudott sokáig ellent állni a harcos erejének.

Egy, majd egy másik láncszem is szétpattant, és Atromitos keze szabad lett. Talán fél méternyi lánc maradt egyben, amin Atro szakértő szeme egyből látja, hogy akár pörgetve, akár bokszerként az ujjak közé tekerve megfelelő fegyvert alkotna, legalábbis ideiglenesen.

Az Atro mellett fekvő szőke férfi a döbbenettől sokáig nem tud megszólalni, de végül megtalálja a hangját.

- Uram, látom erődnek nincs ellenfele, így kérlek, ne hagyd hogy egy szabad ember szolgaként végezze! Szabadíts ki engem is és kost áldozok istenednek.

A szőke hangja magára vonja a környékbeliek figyelmét, és a hangzavar szinte azonnal megnő; félő, hogy ezt már a fedélzeten is hallani.
atromitos
Oct. 24th, 2008 08:41 pm (UTC)
Atro dühösen pisszegett. - Csend legyen, az ég szerelmére! Ha odafönt gyanút fognak, nem rabszolgák lesztek, hanem halottak!

Fürgén nekiállt megszabadítani a szőkét is, fél szemét a bejáraton tartva, hogy azonnal abbahagyhassa a szöszmötölést, amint valaki megpróbál bejönni.

- Áldozat helyett inkább segíts kiszabadítani a többieket, - kérte halkan a férfit. - A lánc nem olyan erős, ha csavarod; páran talán a maguk erejéből is el tudják tépni. Kár, hogy nem tudjuk hányan vannak a fedélzeten... Nomeg egy kés se jönne rosszul.
(no subject) - xenacles_npc - Oct. 24th, 2008 09:22 pm (UTC) - Expand
(no subject) - atromitos - Oct. 24th, 2008 09:34 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Oct. 25th, 2008 10:02 am (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Oct. 26th, 2008 06:18 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Oct. 26th, 2008 06:29 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Oct. 26th, 2008 08:16 pm (UTC) - Expand
(no subject) - atromitos - Oct. 27th, 2008 05:36 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Oct. 27th, 2008 09:23 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Oct. 27th, 2008 10:19 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Oct. 28th, 2008 02:21 am (UTC) - Expand
ezio_xenacles
Oct. 25th, 2008 09:15 am (UTC)
Halk morgással tért magázoz az ifjú bárd. Ezio feje úgy zúgott mintha egy egész phalanx zakatolt volna át rajta.
Nem emlékezett, hogy mi lehet ilyen büdös egészen egy rövidke pillanatig amikor észrevette, hogy ez már bizony nem a fogadó hanem egy hajó. Annak is az a része amit sosem szerett volna ebből a szögből látni.
Egy hirtelen felhangosodó susmorgás hamar elült. Ezio megrázta a fejét hogy kitisztuljon és tudja követni az eseményeket. Mi is folyik itt?
xenacles_npc
Oct. 26th, 2008 06:24 pm (UTC)
Körülötte férfiak és nők feküdtek, illetve ültek fel; legtöbbjük kezén bilincs avagy kötél volt, de páran már szabadon mozogtak. Úgy tűnt egy magas, izmos férfi az, aki a tömeget lecsendesítette; és ő volt az, aki a férfiakat sorra szabadította ki. Ezio úgy nézte, hogy hamarost ő is sorra kerül.

A nőket egy szőke férfi kezdte el kiszabadítani, de ahogyan egyre többen szabadultak meg a béklyóiktól, úgy nőtt megint a hangerő; félő volt, a kalózok (vagy matrózok) előbb lejönnek, minthogy mindenki kiszabaduljon.
ezio_xenacles
Oct. 27th, 2008 12:45 am (UTC)
Ezionak meg kellett állapítania hogy bizony fegyvertelenek mindahányan. Zavarta a fülét a zaj és a ringatózás sem javított a fejfájásán. Pedig szerette a hajókat.
Nézte egy darabig a bejáratot majd a szobát. Ha ki is szabadítják magukat akkor is ez egy zsákutca. Az ajtó kívülről biztosan le van reteszelve és onnan is valószínűleg csak egy kijárat van a fedélzetre. Az első embert is azonnal meglátják és visszaszorítják a hajó belsejébe.
Aki ennyi embet szállít az felkészült az ehhez hasonló hasztalan próbálkozásra.
Ezio végiggondolta mekkora az esély innen kijutni és már most megpróbált barátkozni a ténnyel, hogy szolga lesz belőle. Fizikailag egy gályára nem felelt meg. Végül is, ha a barbitonját visszakapja akkor a szolga lét se lehet annyira nagyon-nagyon rossz.

Körültekintett ujra és megállapította, hogy a zaj erősödik.
'Mind meg fogunk dögleni.' -gondolta magában.
(no subject) - xenacles_npc - Oct. 27th, 2008 10:36 pm (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Oct. 28th, 2008 01:53 am (UTC) - Expand
zoe_xenacles
Oct. 25th, 2008 11:19 am (UTC)
Zoé hasogató fejfájással ébredt. Soha nem került még hasonló helyzetbe, de a körülötte a földön fekvő emberek kezén feszülő bilincsek és a saját csuklóin érzett nehéz súly eloszlatták minden kétségét affelől, hogy milyen célból hozták... rabolták el a fogadóból. A folyamatos ringatózás tudtára adta azt is, hogy hajón vannak - valószínüleg útban egy rabszolgapiac kikötője felé.

Bár legszívesebben sikított volna első rémületében, mégsem nyitotta szóra a száját. A legtöbb nő körülötte nem így gondolta ezt, hamarosan szipogás és mozgolódás hangja töltötte be a hajófeneket. Zoé inkább a férfiakat nézte meg magának: volt közöttük mindenféle, és az istenek kegyéből jó néhány megtermett harcos is. Talán mégsem volt minden veszve.

Zoé tehát csendesen imádkozni kezdett Déméterhez, arra kérve, ne hagyja szolgáját kalózok martalékául.
xenacles_npc
Oct. 26th, 2008 06:21 pm (UTC)
Hamarosan letérdelt elé az egyik - immár szabad - férfi, és elkezdte kibontani a kötelet.

- Jól vagy? - érdeklődött egy mosoly kíséretében. A kötél a következő percben lekerült Zoéról és a szőke a kezét nyújtotta, hogy felsegítse Démétér papnőjét. - Dereusz vagyok.
(no subject) - zoe_xenacles - Oct. 26th, 2008 08:59 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Oct. 27th, 2008 10:29 pm (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Oct. 28th, 2008 01:48 pm (UTC) - Expand
(no subject) - zoe_xenacles - Oct. 28th, 2008 05:54 pm (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Oct. 29th, 2008 12:50 pm (UTC) - Expand
kalibur
Oct. 26th, 2008 06:48 pm (UTC)
Iokaste
A tömeg mocorgása, susmorgása által a valóságba visszarángatott Iokaste kissé még álmatagon nézte a körülötte kibontakozó eseményeket. Megkötözve egy büdös hajóraktérben ébredni (mi másra vallhatna a folyamatos himbálózás? )nem épp az a szituáció amibe egyhamar beleképzelte volna magát... sebaj, azzal kell dolgozni amink van.
Alaposabban szemügyre véve az eseményeket, egy ifjú harcosra lett figyelmes, aki puszta kezeivel szabta méretre a láncokat, mostanra nem az első, nem is a második embert szabadítva ki fogságából. Arra van tehát az út a szabadság felé! Vagy legalábbis az első lépés ama bizonyos magaslat felé. Már csak azt kellett megvárni, hogy az ifjú harcos az ő irányába tekintsen. Amint ez megtörténik, Iokaste előveszi majd legédesebb mosolyát, legkérőbb, legmeghatóbb tekintetét, hangja pedig épp csak annyira remeg, amennyire illik ilyen helyzetben (akkor is ha valójában nem különösebben ijedt) és csak egy szót rebeg: "Segíts!"
atromitos
Oct. 27th, 2008 05:44 pm (UTC)
Re: Iokaste
A taktika, mint mindig, most is bevált; a szépszál legény már jött is.

Atro úgy érezte, kisütött a nap; az a ragyogó teremtés ott a sarokban vagy maga Aphrodire, vagy valamelyik kedves udvarhölgye; ilyen csodák nem teremnek a halandók között. Az a szőke tünemény a legszerevalóbb fehércseléd volt, akivel valaha is összesodorta a jó sorsa; pedig sodródtak azok maguktól is, lelkesen. A fiatal harcos két-három lépéssel átszelte a távolságot, és erős kezeiben jószerével szétmállott a kötél.

- Szabad vagy, hölgyem, - mondta halkan, és valahol mélyen eltűnödött, hogy-hogy forog még a nyelve. - Maradj rejtve, nehogy bajod essen; a többiek biztosan hallgatnak rád, csendesítsd el őket, kérlek! Időre van szükségünk, hogy mindenkit épségben kijuttassunk.
tiverios
Oct. 28th, 2008 02:23 am (UTC)
Re: Iokaste
Thread combination power ftw

- Atromitos - az előbbi fiatal férfi alig visszafogott lendülettel érkezett meg a harcos mellé, s ügyet sem vetve annak megilletődöttségére, tovább folytatta - Talán van egy tervem, és kéne a segítséged...

Tekintete egy pillanatra átsiklott a mellette álló szépségre; a mondandója éppen csak egy lélegzetvételnyire akadt el, de a mondatát már a helyzeten derülve, szokott magabiztosságával tudta befejezni - ...természetesen csak ha Ciprus úrnője már nem tart rá igényt.
Re: Iokaste - kalibur - Nov. 2nd, 2008 07:24 pm (UTC) - Expand
Re: Iokaste - atromitos - Nov. 5th, 2008 05:41 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 6th, 2008 10:54 am (UTC) - Expand
(no subject) - tiriasz - Nov. 7th, 2008 05:22 pm (UTC) - Expand
(no subject) - atromitos - Nov. 9th, 2008 10:51 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Nov. 9th, 2008 11:02 pm (UTC) - Expand
dombihugi
Oct. 27th, 2008 04:54 pm (UTC)
Tirias masszív fejfájással ébredt, pedig emlékei szerint nem ivott sokat, hiszen nem is bírná. Ahogy végre teljesen magáhoztért rengeteg embert látott, vagy vélt látni maga körül a homályban. Érezte a jelentlétüket, a feszültséget...na meg az előzőleg ezen a helyen tárolt állatok szagát. Az enyhe ringatózásból arra is rájött végre, hogy egy hajón van. Amint újra visszanyerte az uralmat az izmai felett, megpróbálta leszedni magáról a bilincset. Mivel egyenméret, ő pedig karcsú és izmos, gondolta, akár ki is tudná húzni a kezét. Közben figyelte a többi embert maga körül és meghallotta, hogy egyeseknek már sikerült kiszabadulnia.
xenacles_npc
Oct. 27th, 2008 10:40 pm (UTC)
Bár a csuklója nem volt olyan vékony, a bilincs - talán az istenek kegyelméből - nem volt eléggé megszorítva és Tiriasnak sikerült előbb az egyik, majd a másik kezét is kiszabadítania és csupán némi bőrt horzsolt le közben.

Körülötte a tömeg hol felmorajlott, hol lecsendesült; úgy tűnt alig pár percig bírják csendben és nyugodtan, mielőtt a pánik ismét a szívekbe költözik és valakinek meg kell nyugtatni őket.

Úgy tűnt majdnem az emberek fele - férfiak, nők vegyesen - szabad már, az ajtóban egy őr állt és az egyik szabad rab éppen egy ékkel erősítette meg, mielőtt elsietett volna a hajó fala felé.
(no subject) - tiverios - Oct. 28th, 2008 02:22 am (UTC) - Expand
(no subject) - tiriasz - Oct. 29th, 2008 08:41 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiriasz - Nov. 5th, 2008 05:38 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 6th, 2008 10:54 am (UTC) - Expand
xenacles_npc
Nov. 9th, 2008 11:12 pm (UTC)
Kalózok!
A zajt, amikor Atromitos átszakította a válaszfalat, már nem lehetett elfedni semmivel. Odakintről kiabálás hallatszott, majd kulcs fordult a zárban némi sűrű átkozódással megpróbálták kinyitni az ajtót. Az ék, amit Tiverios rakott le, tartott, egyelőre. A férfi, aki őrizni volt hivatott elhátrált, de Dereusz fekapott egy félbe tört lécet a fal mellől és a helyére állt; elszántan és enyhén sápadtan. Az asszonyok a legtávolabbi sarokba húzódtak, hogy nehogy útban legyenek a hamarost kibontakozó harcban.

Aztán hallani lehetett ahogyan nekifeszül egy ember, talán kettő - de több nem férhetett hozzá - az ajtónak, és a deszkák recsegni, ropogni kezdtek. Látni lehetett az első repedést, ahogyan újra és újra ostrom alá vették a bejáratot, és egyre tisztábban lehetett hallani az átkokat.

- Hogy Hádész törölgesse a valagatokat az örökkévalóságig, mocskos kutyák! Mit csináltok?! - hallatszott kívülről, de lehetetlen volt eldönteni, hogy a többi hajóssal, vagy a leendő rabszolgákkal üvöltenek.

Az ajtónak nem kellett már sok, látni lehetett, hogy két-három ütés és betörik.
dombihugi
Nov. 10th, 2008 12:27 am (UTC)
Re: Kalózok!
Atromitosszal áttörték a deszkafalat és majd bezuhantak a kis raktárhelységbe. Láthatóan valóban ott tárolták az elrabolt holmikat és Tiriasz megnyugodva vette észre, hogy az ismerősen idomtalan hátizsákja ott gubbaszt magányosan a sarokban. De nem örülhetett sokáig, mert odafentről hirtelen kiabálás hallatszott, majd az ajtó nem sok jót igérő reccsenése. Tiriasz kikapott két kést a zsákjából és visszaugrott a másik raktérbe, hogy a többi ember segítségére siessen. Közben látta, ahogy Atromitos is felkap egy jókora kardot, és valahogy azok minden látható előnye ellenére sem jósolt túl jó sorsot a kalózoknak. Tiriasz mindig is végtelenül optimista volt. :D
ezio_xenacles
Nov. 10th, 2008 11:00 am (UTC)
Re: Kalózok!
Az ifjú bárd se volt rest amint a fegylerrel ellátott hősök almozdultak az átszakadt faltól, ő is átlépett a szomszéd szobába és mégnéhány férfiemberrel elkezdték kiadogatni a fegyvereket, hogy minenki el legyen látva mielőtt tényleg kitöraz élet-halál harc.
Ezio boldog volt mikor a fölre dobva megtalálta faragott szarvas-csattos övét melyben még mindíg benne volt kardja és kedves tőre. Fel is csatolta rögvest majd kiadott még egy-két kardot és visszalépett a mostmár igencsak zűrzavaros terembe.
tiverios
Nov. 10th, 2008 01:08 am (UTC)
Tiverios azonnal az ajtó felé indult, miután végzett a beszélgetéssel. Félúton hallotta, ahogy beszakad a hátsó fal, majd mire az ajtóhoz ért, már hallotta is a dörömbölést. Megállt Dereusz mellett de látta, hogy az emberek inkább elhátrálnak az ajtótól, pedig legtöbbjüket talán csak a féleleme tartotta vissza attól, hogy a szabadságáért harcoljon.

- Ne féljetek! - csak félig fordult hátra és szólt az emberekhez, hangjában nyoma sem volt sem félelemnek, sem aggódásnak. - Csak akkor győzhetnek le minket, ha féltek! Feltartjuk őket, amíg a harcosok fegyvert nem találnak, és akkor megszabadulunk innen, csak most segítsetek!

Nem tudott várni, vagy többet beszélni, csak remélni, hogy igaza lesz, az Istenek mellettük lesznek, és Atromitosék tényleg fegyverrel térnek vissza; valamint hogy az emberek egy részének megjön a bátorsága a szabadulás reményében. Az ajtóhoz lépett, nekiszorította a vállát - az utolsó, végzetesnek ígérkező ütésnél talán ez tartotta meg, hogy ne szakadjon a nyakába -, majd kiütötte az éket és egy széles mozdulattal szélesre tárta a matrózok előtt.

- Kimerészkedtetek végre az ólból, mocskos csürhe? Szégyenletes, gyáva férgek, gyertek csak, ha mertek, hallottam Hádésznak úgyis néhány visító disznóra van szüksége! - kiabált rájuk, bal kezével még mindig szorítva az ajtó szélét, hogy amint valamelyikük előre lódul, azt elsőkézből megismertethesse a keménységével.
atromitos
Nov. 10th, 2008 03:17 pm (UTC)
Atro nevetett. - Sok a duma, Tiverios! Csak üsd őket, Hádész majd válogat. - Érdeklődve figyelte, ahogy az első, izgága kalóz előrerontott, nagyot koppant, majd elhallgatott.

Ez persze csak még jobban feldühítette a legénységet; kár, hogy egyszerre másfélnél nem fértek be többen az ajtón. Atro odalépett, ököllel az első arcába súlytott, majd maga mögé lökte a vérbe borult kalózt - intézzék el a többiek. Neki megvolt az a kiváltsága, hogy válogathatott; gyakorlott szeme felismerte a képzett harcosokat, akik komoly fenyegetést jelenthettek, így úgy gondolta, velük kezd. Természetesen ők próbáltak először bejutni.
(no subject) - tiverios - Nov. 11th, 2008 03:35 am (UTC) - Expand
(no subject) - tiriasz - Nov. 11th, 2008 08:56 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Nov. 12th, 2008 09:31 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 12th, 2008 10:23 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Nov. 14th, 2008 09:17 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiriasz - Nov. 14th, 2008 10:00 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 14th, 2008 11:36 pm (UTC) - Expand
(no subject) - atromitos - Nov. 16th, 2008 05:12 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Nov. 16th, 2008 10:30 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 17th, 2008 12:22 am (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Nov. 19th, 2008 10:11 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiriasz - Nov. 20th, 2008 10:23 am (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 20th, 2008 05:48 pm (UTC) - Expand
(no subject) - atromitos - Nov. 21st, 2008 11:32 pm (UTC) - Expand
Iokaste - kalibur - Nov. 29th, 2008 04:04 pm (UTC) - Expand
Re: Iokaste - atromitos - Dec. 7th, 2008 06:13 pm (UTC) - Expand
Re: Iokaste - kalibur - Dec. 8th, 2008 06:13 pm (UTC) - Expand
(no subject) - atromitos - Dec. 8th, 2008 08:54 pm (UTC) - Expand
xenacles_npc
Nov. 22nd, 2008 10:51 pm (UTC)
Keresztkérdés: Jó itt, amíg partot nem értek? Vagy új bejegyzést akartok?


Körbenézve a hajót a tenger veszi körbe, de több irányba is látni szárazföldet, apróbb szigeteket. A nap állása alapján majdnem dél van. Egyenletes, erős fúj szél, és dagasztja a vitorlát. A hajón csak egy árboc van, és úgy nézitek, hogy fénykorában ez egy diera [két evezősoros katonai hadihajó, magasított orral] lehetett. Az alsó evezősort ugyan átalakították raktérnek, de egyértelműen felismerhető, hogy miből indult ki a hajó.

Dereusz összeterel néhány embert, és Tiverios köré tereli őket, "Matrózok" megjegyzéssel, majd elkezdi körbejárni a hajót, benéz az összes raktárba, kabinba.

Atromitos "segélykiáltására" úgy féltucat nő indul meg, egymást majdhogynem túllicitálva ajánlják fel, hogy segítenek a bátor, hős férfinak, akit talán maga Zeusz nemzhetett, hogy ilyen gyorsan megszabadította őket a sanyarú szolgasorstól.
ezio_xenacles
Nov. 22nd, 2008 11:31 pm (UTC)
Ezio A matrózos jelenet után csatlakozott Dereuszhoz a hajó bejárásában.
És bár a kedves öve mindkét fegyverével megvolt, szive csücske, a Barbitonja még nem volt ujra a kezei között. Remélte, hogy az is meglesz és nem hagyták Pheisze fogadójában.

Dereuszhoz fordult. - A kapitány kabinja kellene. Jól jönne egy hajónapló, hogy tudjuk merre járunk. Amúgy, én Ezio. - Kezet nyújtott a szőke felé, kinek már tudta a nevét, de a kölcsönös igazi bemutatkozás elmaradt, ezért gondolta majd most bepótolja.
xenacles_npc
Nov. 22nd, 2008 11:44 pm (UTC)
Dereusz megszorította a felajánlott kezet. - Dereusz - mutatkozott be. - Reméljük, hogy a kapitány kabinját meg a naplót is megtaláljuk, és még olvasni is tudjuk...

A legénységi szállást találta meg Dereusz és Ezio elsőre, ahol több láda is volt a függőágyak és matracok között. Dereusz egynek a tetejét felfeszítette, de csak pár inget és egy félig üres borospalackot talált benne.

A következő ajtó viszont a kapitány kajütjét rejtette. Alig nyolc lépés széles volt, de kétszer ilyen hosszú. A végén egy függöny takarta a kapitány ágyát, illetve egy ládát. A ládán egy kancsó víz volt. Az előtér részben volt egy lecsavarozott asztal, két székkel, egy polc amin pár fémkupa és tányér volt, alatta egy újabb láda, lelakatolva.

Dereusz megvakarta a szőke fejét. - Megpróbálod kinyitni? - mutatott a lakatra. - Én addig megnézem a másik láda tartalmát.
(no subject) - ezio_xenacles - Nov. 22nd, 2008 11:59 pm (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Nov. 23rd, 2008 12:47 am (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Nov. 23rd, 2008 01:10 am (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 23rd, 2008 03:22 am (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Nov. 23rd, 2008 10:59 am (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 23rd, 2008 11:46 am (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Nov. 23rd, 2008 12:12 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 23rd, 2008 01:04 pm (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Nov. 23rd, 2008 04:22 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Nov. 26th, 2008 03:37 am (UTC) - Expand
(no subject) - xenacles_npc - Dec. 2nd, 2008 08:11 pm (UTC) - Expand
(no subject) - tiverios - Dec. 2nd, 2008 10:07 pm (UTC) - Expand
(no subject) - ezio_xenacles - Dec. 3rd, 2008 01:53 am (UTC) - Expand
zoe_xenacles
Nov. 23rd, 2008 12:27 pm (UTC)
Miután a férfiak kiverekedték magukat a fedélzetre, a nők többsége sikoltozva utánuk rohant. Zoé nem tartozott közéjük, hálálkodni ráér akkor is, amikor már valóban biztonságban lesznek. Ennek ellenére ő is felsétállt a lépcsőkön, hogy megszemlélje a tájképet csata után.

A hajófenéken fogvatartottak közül csak ketten sérültek meg - a Tiveriosként bemutatkozott hajós (a mozgása alapján nem lehetett más) és az Atromitosként bemutatkozott jóképű harcos. Ez utóbbi meg is jegyezte, hogy örülne egy kis kényeztetésnek, mire nők tucatjai vették körül egy pillanat alatt. Zoé egy mosollyal nyugtázta, hogy bizony itt rá nem lesz szükség.

Azonban a kalózok közül jópáran megsérültek, többen valóban súlyosan (Atromitos ökle és a Tíriász nevű vadász tőre nem ismert kegyelmet, de a többiek is derekasan osztogatták a pofonokat). Így elindult a hajó belseje felé, hogy valami betegellátásra alkalmas felszerelést találjon.

xenacles_npc
Dec. 2nd, 2008 08:33 pm (UTC)
Némi keresés után sikerült is találnia pár borral teli amforát, kést, néhány tiszta gyolcsot és egy kisebb edényt, amiben félszáraz, orrfacsaró szagú kence volt; az edényen pedig Aszklépiosz tekergő kígyója volt látható.

(no subject) - zoe_xenacles - Dec. 3rd, 2008 09:31 am (UTC) - Expand
tiriasz
Nov. 23rd, 2008 04:36 pm (UTC)
Tíriász a kalózok megkötözésén kívül nem nagyon tudott miben segíteni, így miután Tiverios magára vállalta a hajózás gondját, az ifjú vadász visszaballagott a raktárba és kihozta a fedélzetre a zsákját, hogy a napfényen vegye számba ingóságait. A fura eszközökkel és a gyanus eredetű állati maradványokkal láthatóan nem tudtak mit kezdeni a kalózok, így Tíriász mindent rendbentalált. Előkurkászta egyik leghasznosabb felszerelési tárgyát, a sebkenőcsös tégelyét, majd odament az aggodó rajngók gyűrűjében álló Atromitoshoz.
- Nem túl bizalomgerjesztő, de annál hatásosabb. - nyújtotta a kenőcsöt a harcos felé, és rögtön akadt is jelentkező a hölgyek közt, aki elvégezze a kezelést, a szer valóban taszítóan zöld és büdös megjelenése ellenére is.

xenacles_npc
Dec. 2nd, 2008 08:38 pm (UTC)
Dereusz miután ott hagyta Eziot és Tivet megpróbált néhány hölggyel beszélni, de megnyerő mosolya nem ért célt; Atromitos válla szélesebb volt, és a hölgyek inkább őt tekintették szabadítójuknak. Dereusz egy pár perc után vállat vont és megjegyezte, hogy megy vigyázni a kalózokra, mielőtt azoknak valami ostobaság jutna az eszükbe; ha kell ott meg lehet találni.
( 84 comments — Leave a comment )